• AdventureRoomsOslo

Våre 10 tips til litt mer erfarne spillere


AdventureRooms håndjern

Så du har spilt et escape room allerede, men du kom deg ikke helt ut?

Eller kanskje du ønsker å forbedre prestasjonen?

Vi gir deg våre beste tips og triks som du kan tenke over for å være best mulig forberedt på din neste escape room opplevelse!

1. Vær systematisk! I et escape room fins det ofte forskjellige gjenstander. Mange gjenstander. Et hav av gjenstander! Mange av dem trenger du for å komme deg videre i spillet. Andre er der bare for å forvirre deg. Da lønner det seg ofte å være systematisk og ryddig. Låser dere har åpnet, esker dere har tømt og andre gjenstander dere sannsynligvis ikke får bruk for igjen, er greit å rydde unna, så man slipper å bruke tid på at de andre lagmedlemmene skal undersøke dem igjen. Samle for eksempel det dere har brukt i én haug og det dere ikke har brukt i en annen.

2. Snakk sammen Det er essensielt i et escape room at laget ditt jobber som ... vel, som et lag. Her er det lite rom for hemmeligheter og egotrips. Hvis ikke alle på laget har oversikt over hva som skjer, hva dere jobber med og hva dere finner, risikerer dere å gå på en smell. Rop ut til de andre med en gang du får en kode eller åpner en lås, eller om du bare får en vill idé eller rar tanke. De holder kanskje på med noe helt annet, men de får det med seg, og den rare tanken kan inspirere flere tanker i lagkameratene dine - tanker som kan lede dere til løsningen!

3. Velg lagkamerater med omhu Laget ditt er det viktigste hjelpemiddelet du tar med deg. Sørg for at du velger mennesker du vet du samarbeider godt med og som har ulike egenskaper. Sett sammen et lag som fungerer godt sammen i en stresset situasjon, som du kan stole på og ha det gøy med. Erfarne escape room spillere kan være smart å ta med, men likefullt kan nysgjerrigheten og utforskningsgleden til en nybegynner være verdifullt for laget ditt.

4. Kjenn dine styrker og svakheter

Alle har noe de er gode på, enten det er matte, tekniske dingser, farger eller hva som helst. Og alle har noe de er elendige på også. Hvis du møter en utfordring som du vet noen andre kan gjennomføre fortere enn deg, bør du delegere. Er du bevisst dine egne svakheter, unngår du å bli lagets svakeste ledd.

5. Legg strategien på forhånd Det lønner seg å snakke litt strategi med lagmedlemmene dine. På bussen eller i bilen på vei til escape room opplevelsen deres kan dere snakke om tidligere erfaringer og forventninger for det neste spillet. Kanskje har dere aldri spilt sammen før? Da lønner det seg å kartlegge lagets samlede erfaring. Det kan for eksempel være lurt å snakke litt om punktet ovenfor!

6. Ikke stol for mye på andre ... eller deg selv

En av de enkleste feilene man kan gjøre, er å stole for mye på hva andre gjør. Hvis du roper ut en kode og de andre ikke får åpnet låsen, kan det gjerne være fordi dere har feil kode. Men det kan like gjerne være fordi vedkommende ikke stiller tallene riktig inn. Eller rett og slett ikke merket at låsen var åpen ... Men pass på, personen som ikke får opp låsen kan like gjerne være deg selv. Da er det lurt at en annen alltid dobbeltsjekker.

7. Ta et skritt tilbake

På et eller annet tidspunkt i spillet vil sannsynligvis laget ditt bli stående fast og lure på hva det er meningen at dere skal gjøre nå. Ta et skritt tilbake og få oversikt over situasjonen. Kanskje dere for eksempel ikke har alle ledetrådene dere trenger for å løse oppgaven dere holder på med. Det er liten vits i å prøve og løse en oppgave dere ikke har mulighet til å løse ennå.

8. Vær alltid åpen for nye ting

Ikke gi opp hvis dere setter dere fast! La alle få en sjanse til å si sin mening om hva de tror er neste steg. Du vil kanskje innnse at noen i gruppen har en annerledes innfallsvinkel som gjør at de forstår oppgaven på en annen måte.

9. Jobb på oppgaver som ingen andre jobber på

Den mest effektive måten å komme seg gjennom et escape room spill på, er at laget jobber simultant med flere oppgaver. Om fem stykker står og ser på at den sjette løser en oppgave, utnyttes ikke tiden optimalt. Men noen oppgaver kan være veldig morsomme å følge med på!

10. Sist men ikke minst - ha det gøy!

Du øker sjansen din for å vinne hvis du faktisk har det gøy mens du spiller! Det er viktigere å la seg underholde av oppgavene man møter enn å la seg irritere og frustrere over å ikke få det til. Tillat deg selv å forsvinne inn i spillet. Du kommer jo ut igjen uansett!

Lagkamerater

Har du lyst til å spille escape room hos oss?

Vi har tre forskjellige spill å velge fra.

Book spillet ditt i dag her!

#10tips #opplevelse #escapegames #escaperoom

647 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle