• AdventureRoomsOslo

10 tips til en escape room rookie


1. Hva i alle dager er et escape room egentlig?

mystiske gjenstander i et escape room

Rent konkret blir du låst inne i et rom sammen med noen andre mennesker. Selve rommet er en intrikat designet oppgavelabyrint som dere må løse sammen for å unnslippe. Vanligvis har man 60 minutter til rådighet for å komme frem til den fysiske nøkkelen som vil låse dere ut igjen fra den adrenalinfylte tilværelsen dere opplever i rommet. Du og ditt ekspert MacGyver-team må finne denne nøkkelen eller forbli innesperret for alltid...

lagkamerater

2. Det handler mye om hvem du tar med deg som lagkamerater

Allerede før spillet begynner kan du være med på å bestemme det sannsynlige utfallet gjennom hvem du har tenkt å ta med på laget ditt. Det lønner seg å ta med en god miks av mennesker med ulike tenkemåter og talenter siden oppgavene gjerne krever ulike egenskaper. På generelt basis vil et lag bestående av for eksempel en kunstner, en programmerer, en frisør og en selger gjøre det langt bedre enn et lag bestående av kollegaer med samme yrke og tenkemåte. Det kan absolutt også lønne seg å ha en viss spredning i alder. Barn og unge tenker gjerne på en mer kreativ måte enn voksne, og vil ofte kunne være verdifulle bidragsytere på laget ditt. Sist men ikke minst, ta med deg mennesker som klarer å samarbeide med andre. Den egne einstøingen som alltid vet best og ikke lytter til andre bør med andre ord parkeres igjen hjemme.

hopp i havet

3. Hopp i det!

Fra det øyeblikket du blir plassert i spillet, start å utforske! Utforsk omgivelsene dine og ta på alt. Åpne ting, flytt på ting – ha et våkent øye for alt som kan se interessant eller uvanlig ut.

Hvis du står med hendene godt plantet i lommene og ser på at de andre engasjerer seg, gjør du det på feil måte. Kom igjen, ha det gøy!

Enkle svar

4. Prøv de mest åpenbare løsningene først

Hvis du har en god idé og tror du er inne på noe lurt, test ut løsningen før du begynner å overkomplisere med skrudd logikk. Et bra escape room har oppgaver med løsninger som virker åpenbare – når du først har funnet svarene. Ikke overtenk mens du er i spillet.

Teamwork

5. Det er ingen egotripp

Du vinner eller taper, sammen med laget ditt. Dette er ikke tiden for å kjøre noe ego solospill, spesielt ikke når du spiller et lagspill. Ikke vær han kjipe fyren som tror han kan «vinne» mer enn laget kan vinne og som er en dårlig taper når dette viser seg å ikke stemme.

Nix til lommer

6. Lommene dine eksisterer ikke mens du er inne i spillet

Lommer er flotte! De er veldig praktiske til å oppbevare tingene dine som du vil ha med deg, men som du ikke orker å bære rundt på. Når du er inne i et escape room derimot, er det best om du glemmer at de er der. Et øyeblikks distraksjon er alt som skal til, og plutselig viser det seg at det er du som uforvarende har gått rundt med den ledetråden i lomma som hele laget ditt har brukt de siste tjue minuttene på å lete etter.

Ta hovedrollen

7. Ikke vær sjenert

Sjenerte eller innadvendte mennesker har minst like mye å bidra med som de med evnen til å prestere endeløse talestrømmer. Men om du ikke snakker høyt ut om løsningen du kanskje har funnet, får heller ingen glede av dine smarte tanker. Rop ut! Ikke vær redd for å ta hovedrollen fra tid til annen. Laget ditt vil sette pris på dine bidrag når hvert sekund teller. Klokka tikker...

Klokka tikker

8. De fleste escape room er vanskelige, sannsynligvis vil du ikke komme deg ut før tiden går ut

Escape room flest er skikkelig utfordrende, men her ligger mye av moroa med de også. I vår striglede verden hvor vi som oftest får skryt og medalje uansett innsats, kan vi ha godt av å gjøre noe vi kanskje ikke vil lykkes 100% med, men som vi likevel har det gøy med mens vi prøver.

Fysisk styrke er ingen fordel

9. Ingen behov for fysisk kraft

Det er ikke behov for rå muskelkraft i spillene. Det finnes alltid en enklere måte. Du skal fortsatt utforske, men hvis en oldemor ikke kan flytte på en gjenstand så skal også du la den stå.

De fleste escape room vil ta betalt hvis noe ødelegges med vilje.

Ha det gøy med venner og familien

10. Lag en helaften ut av opplevelsen

Uansett hvordan dere gjør det i spillet, lag en helaften ut av det. Ta et par drinker før eller etter spillet, spis ute og del opplevelsen med vennene/familien din. Et escape room er aller mest gøy når du har med deg mennesker du er glad i.

Har du lyst til å å finne ut mer? Følg linken her.

#escapegames #escaperoom #teambuilding #opplevelse #10tips

4 299 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle