• AdventureRoomsOslo

En godt bevart hemmelighet: Jobben som Game Master


Hvor er man så heldig å jobbe på et sted hvor du kommer i kontakt med glade og fornøyde kunder?

Det er ikke typisk å sende en søknad på en utlyst stilling som Game Master. Det er fortsatt en mystisk jobbstilling for mange. Har du lyst til å finne ut hva en Game Master gjør?

Her profilerer AdventureRooms en av våre dyktige Game Master: Christoffer Mæland.

Game Master Christoffer

1) Fortell litt om deg selv: Hvem du er og hvor du kommer fra.

Jeg er opprinnelig fra Askøy utafor Bergen, men flytta derfra for fem år siden. Nå bor jeg i Oslo og studerer ved Musikkteaterhøyskolen.

2) Hvor hørte du om escape room før du søkte om jobb på AdventureRooms?

Jeg kom over konseptet escape room ved en ren tilfeldighet da jeg lette etter aktiviteter i Praha i forbindelse med en ferie. Da jeg uka etter søkte etter aktiviteter i Oslo, kom jeg like tilfeldig over AdventureRooms og tenkte at dette må jeg bare jobbe med! Jeg sendte inn en søknad samme dag, og ikke lenge etter var jeg ansatt!

3) Hvor lenge har du jobbet på AdventureRooms og hva liker du å jobbe med?

Nå har jeg jobbet på AdventureRooms i 7 måneder. Det jeg liker aller best med jobben som Game Master, er at hverdagen alltid er variert. Jeg har ikke kjedet meg én dag, og får alltid utfordre meg på forskjellige områder. Som Game Master har jeg ansvar både for kundene og spillet, og det er spennende å arbeide for at hver enkelt gruppes opplevelser skal bli så gode som mulig.

4) Hva er en typisk arbeidsdag på AdventureRooms for deg?

En typisk dag som Game Master består av å forberede spill for gruppene som kommer og ta dem imot og gi dem instruksjoner før de går inn i spillet. Videre monitorerer jeg spillet via overvåkningskameraer. Mange tror at vi som Game Mastere morer oss veldig over deltakerne, men med en gang man sitter foran monitoren er hovedfokuset på å analysere spillets gang og finne ut om deltakerne trenger hjelp på noe tidspunkt. Dette er faktisk veldig utfordrende, spennende og, ja, gøy (men altså ikke på deltakernes vegne!).

5) Hva synes du er en viktig egenskap som Game Master?

En Game Master bør være strukturert, kunne ha flere baller i luften samtidig, kunne ta ting på sparket, og selvsagt være imøtekommende og serviceinnstilt overfor de mange hundre gjestene vi har ukentlig. Den beste Game Master har et smittende humør og et stort fokus på kvalitet og kundeopplevelsen.

6) Hva gjør du i fritiden?

Når man studerer ved Musikkteaterhøyskolen og jobber ved siden, har man ikke så mye fritid å snakke om! I tillegg leder jeg Nordens første musikkteaterfestival, Musikal-i-teten, som går av stabelen igjen i november neste år. Når jeg har noe ledig tid, ser jeg gjerne en god film, leser en bok, eller øver på noter til skolen.

Har du lyst til å jobbe hos oss? Vi utlyser flere Game Master stillinger. Har du egenskaper vi er ute etter? Send CV og søknad på epost til oslo@adventurerooms.no.

Christoffer Mæland er skuespiller og sanger, for tiden under utdanning ved Musikkteaterhøyskolen i Oslo, samt Game Master ved AdventureRooms. Han er tidligere utdannet med en bachelor i historie ved lektorprogrammet på Universitetet i Stavanger.

#Gamemaster #escaperoom #karriere #Søkpåjobb

654 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle