FAQ om AdventureRooms Oslo

Generelle spørsmål

Hva er AdventureRooms?

AdventureRooms er en del av et globalt fenomen som tilbyr spennende og unike escape room spillopplevelser. Løs oppgaver ved hjelp av logikk, kreativitet og samarbeid. Vår målsetting er å skape mestringsfølelse og begestring hos deltakerne under spillet. Klarer dere å unnslippe fra det mystiske rommet innen det har gått 60 minutter?

 

Hva er åpningstidene deres?

Vi har åpent 7 dager i uka fra kl 10-23. Kl 21.30 er normalt siste spillstart.

Hvor holder AdventureRooms til?

Vi holder til meget sentralt i Oslo Sentrum. Adressen er Nedre Slottsgate 23, som er en tverrgate til Karl Johans gate. Nærmeste t-banestopp er Stortinget.

Hvordan er parkeringsmulighetene hos dere?

Det er dessverre liten mulighet for gateparkering, men det finnes flere store parkeringshus i kort gangavstand fra oss, for eksempel ved Oslo City og Bussterminalen.

Kan vi ta bilder eller film hos AdventureRooms og legge ut på for eksempel sosiale medier?

Nei, det er ikke lov å ta bilder eller filme i spillrommene våre. Vi håper at du heller ikke avslører noe av spillet for andre i sosiale medier, slik at vi kan bevare mystikken i spillene våre for nye gjester.

Kan jeg feire bursdagen min hos AdventureRooms?

Ja, vi tilbyr en bursdagspakke for barn og ungdom med aldersgrense 12 år.  Les mer om bursdagspakken vår her.

Vi skaper uforglemmelige opplevelser og AdventureRooms er derfor et herlig sted å feire bursdag uansett alder.

Kan vi ta med oss alkoholholdig drikke til AdventureRooms?

Nei, det er dessverre ikke tillatt hos oss. Vi har fokus på spill og moro mens det er mange muligheter for noe å drikke i nærområdet.

Vennligst vær oppmerksom på at overstadig berusede personer eller personer med utagerende oppførsel vil bli bedt om å forlate lokalene våre og det vil ikke bli gitt noen refusjon..

Spillene

Hvor mange spill har dere?

Vi har 3 forskjellige spill; Mafia Omertà, Black Queen og Piano Enigma. Vi har også en kompaktutgave av vårt tidligere signaturspill, Original Swiss, kalt The Poisoned Flagon, som vi kan ta med oss til der dere holder til. Du kan lese mer om spillene våre her

Hvem passer spillene i AdventureRooms for?

Spill hos AdventureRooms passer for alle fra 9 år og oppover. De er en flott aktivitet for familier, vennegrupper, utdrikningslag, bursdagsfeiringer, teambuilding, bedriftsfester, skoleklasser, idrettslag, turister og enda fler.

Har dere noen aldersgrense på spillene deres?

Vi har en aldersgrense på 9 år for deltakelse i spillene våre, men vi er ikke rigide på aldersgrensen. Ta kontakt med oss for høre om spillene våre kan passe for yngre deltakere. Alle spillene skaper passer for barn og vil skape uforglemmelige opplevelser for dem.

Vi har behov for at en voksen deltar i spillet for deltakere under 14 år.

I alderen 14-15 år ønsker vi at en voksen tar ansvar for deltakerne ved å signere et samtykkeskjema. Det kan sendes til oss på mail før spillet hvis en voksen ikke er med til lokalene våre.

Jeg har ikke prøvd escape room spill før. Hvilket spill bør jeg velge?

Alle spillene våre passer bra uansett hvilken erfaring deltakere har med escape room spill. Vi kan garantere gode opplevelser.

Jeg har med deltakere som ikke forstår norsk. Går det fint?

Tekst i spillene våre er både på norsk og engelsk mens våre ansatte vil snakke på engelsk til gruppen din.

Kan man spille samme spill flere ganger?

Nei, du vil få lite utbytte av å prøve det samme spillet flere ganger ettersom du da kan svaret på oppgavene, men du er hjertelig velkommen tilbake for å prøve noen av de andre spillene våre. Vi gjør også oppmerksom på at The Poisoned Flagon er kompaktugaven av Original Swiss, så har du prøvd det ene, er det liten vits i at du prøver den andre. Da kan du heller prøve noen av våre andre spill.

Hvordan fungerer duellspill?

Vi plasserer to lag i samme spill. Lagene konkurrerer mot hverandre til samme tid over to runder på en halv time hver. Det ene laget plasseres først i spillet og vil prøve å ta igjen det andre laget, som plasseres midtveis i spillet i et annet fysisk rom, før det andre laget lykkes med å rømme. I runde to bytter lagene plass i spillet. Duellspill er veldig populært siden vi kombinerer escape room og konkurranse. Alt i alt varer opplegget en time og 40 minutter.

Hvordan velger man duellspill?

Med flere enn 7 deltakere i et spill blir det automatisk duellspill hvor to lag konkurrerer mot hverandre i samme spill til samme tid. Det går også fint med duellspill i en gruppe på 6-7 deltakere. I så fall ønsker vi at dere gir beskjed på forhånd.

Bytter dere spillene deres?

Vi kommer til å endre på spillene våre etterhvert. Original Swiss ble erstattet med Mafia Omertà i januar 2020.

Hvor vanskelige er spillene?

Oppgavene er designet for at alle skal kunne løse dem, men vi har mulighet til å bidra med hint underveis ved behov. Oppgavene er varierte og spiller på ulike egenskaper som kreativitet, logikk og nysgjerrighet som betyr at samspillet i gruppen blir viktig.

 

Vi har normalt en suksessrate på 30% i alle våre tre spill. Vi gjør også mindre justeringer i spillene for barnefamilier og i barnebursdager slik at disse gruppene har en større sjanse for å lykkes.

Kan jeg få se på rommet i spillet før vi spiller?

Nei, ettersom det vil ta vekk overraskelseselementet  og derfor virke ødeleggende for opplevelsen, tillater vi ikke dette. Vi gjør unntak for deltakere som har klaustrofobi siden det gjerne er beroligende å se med egne øyne at vi ikke har små og trange rom.

Hva hvis?

Hva om jeg eller noen andre på laget trenger å forlate spillet øyeblikkelig?

Bruk det forhåndsavtalte signalet for å varsle Game Master, som vil hjelpe deg eller eventuelt hele laget ut. Hvis det kun er deg som forlater rommet, så kan resten av laget fortsette spillet. I en nødsituasjon kan man bruke nødnøkkelen, som er tilgjengelig i alle rom.

Hvordan håndteres brannsikkerhet?

Vi tar brannsikkerhet på alvor. Lokalene har et moderne brannsystem, og vi har gode brannvernsrutiner. Under intro vil vi presentere relevant informasjon. Alle rom har i tillegg en nødnøkkel. Vi har dessuten ikke behov for å låse døren til spillet. Det vil ikke redusere spillopplevelsen.

Er det noe problem hvis jeg er gravid?

Nei, spillene våre krever ingen fysisk anstrengelse, kun hjernekraft.

Jeg har klaustrofobi, kan jeg delta?

Det er ingen trange rom i spillene våre og det er en dempet belysning. Man har også mulighet til å forlate spillet når som helst. Ved sterk klaustrofobi åpner vi for at vi ikke låser døra. Fortell oss når du kommer at du har klaustrofobi, så har vi god erfaring med å håndtere dette slik at du får en fin opplevelse.

Jeg er nervøs. Er spillene hos AdventureRooms skumle?

Nei, vi har ikke noen skumle elementer i spillene vår. Noen er nervøse når de kommer til oss fordi de ikke vet hva de kan vente seg,  men de får alltid en god opplevelse.

Er spillene deres tilrettelagt for rullestolbrukere?

Basert på lovkravene er ikke lokalene våre lagt til rette for rullestolbrukere, men vi har hatt besøk av flere rullestolbrukere og erfaringene er gode. Erfaringen vår tilsier at det er plass til to rullestolbrukere per team. Ved å gjøre små endringer i spillet, legger vi til rette for personer i rullestol. Vi ønsker derfor rullestolbrukere velkommen.

Jeg har nedsatt syn. Kan jeg delta i spillet?

Det er ikke sterk belysning inne i spillene. Det er derfor anbefalt å ta med seg hjelpemidler man måtte trenge og bruke andre i teamet når tekst med mindre skrift må leses. Vi har gode erfaringer med deltakere som har nedsatt syn.

Hva bør jeg ha på meg?

Spillene våre er ikke fysisk krevende. Vi utfordrer de små grå. Det er derfor ingen spesielle krav til kleskode.

Spørsmål om booking

Hvordan booker jeg et spill?

Det enkleste er å booke via hjemmesiden vår. Skulle du få problemer i bookingprosessen er det bare å sende en mail til oslo@adventurerooms.no eller ringe oss på tlf: 21 52 11 55 så hjelper vi deg.

Ønsker du å booke for større grupper eller vil booke en bursdagspakke, tar du kontakt med oss direkte.

Må man booke på forhånd?

Vi anbefaler absolutt å booke på forhånd slik at dere er sikre på å få tidspunktet dere ønsker, men vi tar også imot walk-ins så fremt vi har ledig kapasitet.

Hvilke spillformat tilbyr dere?

Vi tilbyr standard spill og duellspill. I standard spill jobber man sammen i ett lag for å løse oppdraget på en time. I våre unike duellspill er man to lag som spiller mot hverandre i samme spill, og man konkurrerer da både mot hverandre og mot klokka. Et duellspill går over to runder hvor hver runde varer 30 minutter. Begge lag deltar til samme tid. Dette er et veldig populært konsept hos oss.

Hva er minimum/maksimum antall deltakere per spill?

Standard spill: 2-7 deltakere

Duellspill: 8-12 deltakere

Det er også mulig å gjennomføre duellspill med 6-7 deltakere. Ta kontakt med oss i så fall.

AdventureRooms har kapasitet til 42 deltakere samtidig. Alle vil delta til samme tid.

Vi har også mulighet til å tilby et utvidet opplegg med turneringsspill for 63 deltakere.

 

Poisoned Flagon: 12-72 deltakere

Hvordan betaler jeg for bookingen?

Du betaler et depositum på kr 900 per spill når du booker med kort eller PayPal, eller du kan få tilsendt en faktura. Vi tar et fakturagebyr på kr 49. Gjenstående beløp betales etter spillet. Eventuelle rabatter blir trukket fra når restbeløpet betales.

Hva koster det å delta i et spill?

Prisen vil avhenge av antall deltakere. Vi har rabatt for barn og ungdom og studenter. Se vår prisliste for mer informasjon. For The Poisoned Flagon gjelder egne priser.

Har dere rabatt for ledsagere?

For ledsagere tilbyr vi en spesialpris på kr 250 ved medbrakt gyldig ledsagerbevis og minimum 4 deltakere i gruppen,

Hvordan løser jeg inn gavekortet mitt?

Du kan løse inn gavekortet når du booker via hjemmesiden vår. Det er også mulig å sende en mail til oslo@adventurerooms.no hvor du oppgir gavekortkode, hvor mange dere er, ønsket spill, dato og tidspunkt. Vis frem ditt AdventureRooms gavekort når du kommer. Det er ikke mulig å bytte gavekort for kontanter.

Vi har booket et spill, men har funnet flere som har lyst til å være med og spille. Kan vi legge til flere deltakere i bookingen?

Ja, ikke noe problem! Ekstra deltakere betaler man for på spilldagen. Det er ikke nødvendig å si ifra til oss om at dere blir flere, med mindre dere blir så mange at dere overstiger maksimalt antall deltakere i spillet. Da må dere ringe oss eller sende en mail slik at vi kan booke et ekstra spill til dere. Det er lurt å booke for det minste antallet dere vet dere blir, og så heller ta med flere.

Jeg vet ikke helt hvor mange vi blir ennå. Kan jeg likevel booke?

Ja, vi trenger ikke å spikre antall deltakere så lenge dere har et anslag om hvor mange dere blir. Book for så mange dere er sikre på, så kan heller ekstra deltakere legge til senere. Merk at dere må kontakte oss om dere blir flere enn maksimumskapasiteten i spillet.

 

Betalingen baseres på antallet personer som deltar i spillet. Vi belaster ikke for deltakere som blir forhindret fra å delta.

Hvor lenge varer spillet?

Selve spillet varer i 60 minutter. Ved standard spill vil dere tilbringe 1 time og 25 minutter hos oss inkludert intro og debrief etter spillet. Ved duellspill beregner vi 1 time og 40 minutter i totaltid hos oss.

Når skal vi møte opp til spillet?

Bookingtiden deres er også deres oppmøtetid. Vær vennlig og møt presis til denne tiden da vi har begrenset med venteplass i lokalene våre. Ved for sent oppmøte kan vi ikke garantere dere en hel time i spillet ettersom gruppen etter dere vil starte presis.

Jeg må kansellere spillet. Hva er reglene deres rundt kanselleringer?

Kansellerer du når det er mer enn 7 dager til spillet, refunderer vi hele depositumet. Kansellerer du når det er mindre enn 7 dager til spillet, refunderes ingenting. Bookinger gjort med gavekort kan kanselleres frem til 24 timer før spillet.

Tidspunktet jeg har booket passer ikke likevel. Kan jeg flytte spillet?

Ja, du kan flytte spillet til et annet tidspunkt hvis det er mer enn 24 timer til dere skal spille. Vær oppmerksom på at depositumet må brukes innen 6 måneder.